dinsdag 22 maart 2016

100% gedeelde mobiliteit

Ik  ging er al een tijdje mee de boer op: Een ambitieus concept (heel erg ambitieus): Zero Ownership Zones. Buurten zonder autobezit.

Na wat marketingadvies (positieve framing) heb ik de term aangepast, sindsdien spreek ik over "Quality neighborhoods". Stel je voor: een buurt met 100% gedeelde mobiliteit. Een buurt waarin we niet inboeten op mobiliteit, maar we rationeel omgaan met het aantal auto's. 100% realistisch, lijkt me.

Waar ik dit concept aftoetste weekte ik nogal reacties los. Het is behoorlijk controversieel. Vandaar ook dat de resolutie van de regering ook geen timing, of concrete stappen voorstelt. De regering stelde via een perscommunicatie dit concept voor: De meerderheidspartijen willen naar een revolutionaire vorm van mobiliteit evolueren. "Dankzij de opkomst van de zelfrijdende auto worden autovloten voor collectief gebruik denkbaar, waarbij de gebruiker per kilometer zou betalen in plaats van zijn auto aan te schaffen", zo staat er in de resolutie


De regering koppelt dit voorstel aan de komst van de zelfrijdende auto's. Ik geloof daar ook sterk in, al weet ik niet zeker of het snel zal gebeuren dat we met 100% zelfrijdende auto's zullen meerijden. Ik geloof meer in een toekomst met "mobility as a service", of mobiliteit aangeboden door nieuwe spelers op de markt zoals Google, Facebook, of zelfs telecom, IT of energiespelers.

Voor mij is de uitdaging in deze evolutie niet zozeer het mobiliteitsaanbod, maar veel eerder de ontwikkeling van de mobiliteitsmarkt. Wie worden de aanbieders, en welke impact heeft de overheid nog op de evolutie. Het gaat over autonomie; de rol die de overheid, of eerder nog de burger zal spelen in de nieuwe mobiliteitsmarkt. Daarom schreef ik eerder al deze blog: De zelfrijdende auto - Waarom we het stuur best in handen houden.

Maar, om eerlijk te zijn, hoeven we niet te wachten op de Googles, Siemens of Ubers van deze wereld om naar een nieuw soort mobiliteit te evolueren. Vandaag is er al een heel goed aanbod van autodelen, fietsinfrastructuur en openbaar vervoer in onze steden. Ik ben er 100% van overtuigd dat buurten met 100% gedeelde mobiliteit, zero ownership, vandaag mogelijk zijn. Zoals eerder gezegd: Ik noem ze Quality Neigbourhoods, en ook daar had ik nog een blog over liggen. Quality Neighbourhoods: 100% gedeelde mobiliteit.

Angelo Meuleman




11 opmerkingen:

  1. Blijf er voor gaan Angelo! (maar die nieuwe titel dekt niet genoeg de lading vind ik, maar wie ben ik...)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb je een lening nodig? Ben je op zoek geweest naar waar je een lening kunt krijgen? Heeft u geprobeerd een lening te krijgen? solliciteer dan nu bij? (christywalton355@gmail.com) als je een betaalbare lening wilt krijgen. Lening wordt hier aangeboden tegen een zeer lage rente van 2%. Neem nu contact met ons op als u interesse heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo dames en heren, Heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

    Heeft u een zakelijke lening, Persoonlijke lening, Hypotheeklening of een lening nodig om uw project te realiseren? Als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leningsdiensten, inclusief leningen op lange en korte termijn. Voor meer info, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een rechtstreeks bericht op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang in een oogwenk een reactie.

    Wij zijn een allesomvattende financiële dienstverlener en we doen er alles aan om u te helpen bij het verwezenlijken van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het op de meest effectieve en snelste manier aanbieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan particulieren en bedrijven.

    Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
    * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
    * Flexibel bedrag - U bepaalt zelf hoeveel u wilt lenen.
    * Snelle Directe Financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
    * Flexibele rente - Betaalbare rente van 3%.
    * Hoge goedkeuringspercentages - U heeft 99,9% kans om de lening te krijgen
    * Flexibele aflossing - U kiest de aflossingsdatum, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een duur van 1-30 jaar.
    * Eenvoudige online aanvraag.
    * Persoonlijke begeleiding en expertise.
    * Geen verborgen kosten

    Loop geen kans mis door gebrek aan financiële middelen. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen.

    Voor meer informatie over onze leningaanbieding, stuur ons alstublieft uw leningaanvraag via
    E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp/Telegram: +447903159998

    Tussenpersonen/adviseurs/makelaars zijn welkom om hun klanten mee te nemen en zijn 100% beschermd. In volledig vertrouwen werken we samen in het voordeel van alle betrokken partijen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Are you in need of finance? we give out guarantee cash at 3% interest rate. Contact us on any kind of finance now: financialserviceoffer876@gmail.com whatsapp Number +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd

    BeantwoordenVerwijderen
  5. HALLO, BENT U EEN BEDRIJFSEIGENAAR, AANNEMER, ZAKELIJKE MAN OF VROUW ENZ.
    JE HEBT EEN ENORME LENING NODIG OM JE BEDRIJF TERUG TE KRIJGEN, RICHARD SOCKER
    LENINGSBEDRIJF IS DE JUISTE PLAATS OM VANDAAG CONTACT MET ONS OP TE NEMEN VOOR MEER INFO VIA
    E-MAILADRES richardsockerloanfirm@gmail.com MET RELATIEF LAGE
    RENTE VAN 2% PER JAAR.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mijn naam is Manon Jeanne Clémence en ik kom uit Antwerpen in België. Ik heb zojuist mijn lening ontvangen van de heer peter leningbedrijf en ik hoorde over dit bedrijf en ik dacht dat het een nepbedrijf was, maar nu ben ik zo blij dat dit bedrijf me heeft geholpen en 100% dit bedrijf is echt, dus iedereen die een lening nodig heeft dit is het juiste bedrijf om vanaf nu aan te vragen ik heb een lening aangevraagd voor mijn bedrijf van 250.000,00 euro en dit bedrijf heeft me onmiddellijk geholpen ik ben zo blij dat ik dit bedrijf getuig omdat ik zag andere mensen doen het en ik ben blij een van de mensen te zijn die getuigenis aflegt over hoe dit bedrijf me heeft geholpen, zodat iedereen, als je een echte lening nodig hebt, hier is. hun contactgegevens zijn patriciakingsman.peterhelps01@outlook.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Beste vriend,

    Als u een lening van welke aard dan ook nodig heeft: auto, hypotheek, zakelijk, huwelijk, betaaldag, persoonlijke en onroerendgoedlening enz. tegen een rentepercentage van 3% per jaar, neem dan alstublieft contact met ons op voor meer informatie. Lening zal binnen 2 - 3 werkdagen voor u beschikbaar zijn.

    E-mail: Mrrolandjohnson62@gmail.com

    Email.Mrrolandjohnson62@gmail.com


    Bedankt.
    De heer Roland Johnson
    Administratief Medewerker.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Iedereen beslist dat mijn naam Kojonka Moe is en dat ik uit Nederland kom. Ik heb mensen horen getuigen over dit bedrijf genaamd peterson en dit is mijn eerste aanvraag voor een online lening. Ik was bang om een ​​online lening te krijgen vanwege de zwendel die ik op de website zie internet, maar na zoveel getuigenissen over dit bedrijf te hebben gelezen, besloot ik het eens te proberen en een lening aan te vragen bij dit bedrijf genaamd Peterson Loan Company. Ik had geld nodig en ik had een lening van 120.000,00 euro nodig. Dus ik solliciteerde en kreeg te horen wat ik moest doen. Ik was bang, maar ik gaf het bedrijf de kans om me te helpen en ze verzekerden me dat ik mijn lening in minder dan 8 uur op mijn rekening zou ontvangen. Ik heb het nooit geloofd, maar ik wachtte in minder dan 8 uur. Ik kreeg een telefoontje van mijn bank dat een bedrag van 120.000,00 euro op mijn rekening was bijgeschreven en onmiddellijk belde mijn bank me. Ik nam contact op met het bedrijf en liet hen weten dat ik mijn lening heb ontvangen en vandaag ben ik gelukkig. Dus als je mijn bericht tegenkomt en je leest het en je hebt een legitieme lening van dit bedrijf nodig en wees gerust, je zult blij zijn met dit bedrijf. Ik geloof dat dit bedrijf door God is gestuurd en ik bid dat ze blijvend zullen blijven helpen. . Neem per e-mail contact op met dit bedrijf peterson.peterhelps01@outlook.com

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wij zijn een financiële instelling gespecialiseerd in het ondersteunen van projecten, het helpen van ouderen, werklozen, hypotheken en gepensioneerden, met een rentepercentage van 3% tijdens de aflossingstermijn.

    Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen: mpantzagiota03@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heeft u een dringende lening nodig om uw schulden af te lossen of heeft u een aandelenlening nodig om uw bedrijf te verbeteren? Ben je afgewezen door banken en andere financiële instellingen? Heeft u een lening consolidatie of hypotheek nodig? Zoek niet meer, want we zijn hier om al uw financiële problemen tot het verleden te laten behoren. Neem contact met ons op via e-mail:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com
    website: www.oceanfinance.co.uk

    Dit is Ocean Finance Hypotheken. Wij bieden leningen aan geïnteresseerden tegen een redelijke rente van 2%. Het bereik varieert van 2.000 euro tot maximaal 100.000.000,- euro.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb verschillende opmerkingen gezien van mensen die al een lening van LAPO M-F hadden gekregen, dus besloot ik me aan te melden op basis van populaire aanbevelingen en slechts een paar uur geleden bevestigde ik een totaalbedrag van 28.500 euro op mijn account. Dit is echt geweldig nieuws en ik raad iedereen die een echte lening nodig heeft aan om dit via e-mail aan te vragen: lapofunding960@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen