dinsdag 15 maart 2016

Assembly of the Commons II/3: Tine Hens

Journaliste Tine Hens trok vorig jaar door Europa, waar talloze mensen mensen op zoek zijn naar een andere economie. Ze werken aan menselijke alternatieven voor concurrentie en groei. Ze schreef er ook een boek over: Het Klein Verzet. In dat boek neemt ze de lezer mee langs vergeten utopieën, ze vertelt het verhaal van mensen die van Denemarken tot Griekenland en van Groot-Brittannië tot Letland heel hard trappen om niet zo snel vooruit te gaan. Maar die op hun manier wel hun straat, wijk, dorp of stad een andere richting op duwen. Ze maakte een tocht langs vergeten utopieën, langs boeren die elektriciteit verkopen, langs ingenieurs die boeren werden, langs kiwi’s van eigen kweek, langs mensen die hebben en kopen inwisselden voor ruilen, delen en geven.

Hoe zou de wereld na het kapitalisme eruit zien? Wat betekent het om plots groei als maatstaf der dingen los te laten? En hoe zou een andere mogelijke maatstaf kunnen ogen? Wat als we met z’n allen beslissen dat niet de economie ons bepaalt maar dat wij de economie zijn? Op onze volgende Assembly of the Commons gaan we samen met Tine op zoek naar antwoorden op deze vragen.

Triodos Bank Gent is deze maand onze gastheer. Deze Assembly zal doorgaan op 12 april vanaf 19u op hun kantoor op de Steendam (no.8) in Gent. De plaatsen zijn beperkt, daarom is vooraf inschrijven noodzakelijk. Schrijf je hier in.


Programma
19u00 – 19u30: Onthaal
19u30 – 21u: Interactieve bespreking ‘Het klein verzet’ door Tine Hens
21u – 22u: Receptie


De Assembly of the Commons in Gent is een maandelijks event voor wie actief is in de commons/p2p/deeleconomie. In een informele setting ontvangen we onze spreker, waarna ruim tijd is voor debat en dialoog. Triodos zal zo vriendelijk zijn om ons dan ook een glaasje aan te bieden.  

Lees hier het verslag van onze vorige Assemblies met Peter Rosseel over digitale verandering en Rogier De Langhe over Elinor Ostrom en commons.  

 Bekijk hier de volledige agenda van de Assembly of the Commons voor het voorjaar 2016.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten