zondag 17 januari 2016

Open Internet of Things datanetwerken veroveren de wereldThe Things Network realiseerde in Amsterdam in amper 6 weken tijd een compleet stadsbreed Internet of Things datanetwerk met behulp van een nieuwe technologie genaamd LoRaWAN ™.

De technologie maakt het mogelijk om dingen met het internet te laten communiceren zonder 3G of WiFi. Dus zonder WiFi-codes en  mobiele abonnementen.

Het netwerk verbruikt heel weinig stroom, bereikt grote afstanden en werkt met een lage bandbreedte. Perfect geschikt dus voor het Internet of Things.

Volgens de bedenkers werd het internet gecreĆ«erd door mensen die hun netwerken gratis  aanboden om dataverkeer uit te wisselen. Daardoor was er een overvloedige gegevenscommunicatie en exponentiĆ«le innovatie mogelijk.

The Things Network wenst hetzelfde te bereiken met het Internet of Things door een overvloedige gegevenscommunicatie mogelijk te maken waarvan bedrijven en consumenten gratis gebruik kunnen maken.

Momenteel lanceren ze een wereldwijde campagne om dit in elke stad te bereiken. Ook in Gent hebben zich al een aantal netwerkspecialisten verzameld om een dergelijk netwerk op te zetten: The Things Network Gent

Op 14 januari 2016 won The Things Network de 'Internet Innovation Award 2016' uitgereikt door de @internetsociety

The Things Network op Kickstarter.com

Bron: The Things Network

Artikels:
The Things Network wants to make every city smart – starting with Amsterdam
The Things Network: Building a global IoT data network in 6 months
Geen opmerkingen:

Een reactie posten