woensdag 27 januari 2016

ADEM: samen fijnstof meten

Ook benieuwd naar de fijnstof concentratie op weg naar werk of school? Meet het weldra zelf, sluit je aan bij ADEM en kies je route aan de hand van je eigen metingen en die van alle andere ADEM-ers.


ADEM is: 

Open hardware: De fijnstofmeter van ADEM is ontworpen voor op de fiets en meet mobiel de fijnstof concentratie in de lucht. Het toestel is modulair, gebruiksvriendelijk en aanpasbaar. 

Kennisdelen: je maakt je eigen toestel onder begeleiding in een workshop. Je beslist zelf welke (extra) modules je toevoegt aan de basismodule. Een bewegingssensor die het toestel automatisch aanzet bij het vertrek met de fiets, rechtstreekse wifi verbinding die de data doorstuurt naar het platform, directe visualisatie via LED of geluid, etc.. Wil je zelf aan de slag? Dan kan je alle info en specificaties vinden via Github.

Impact: We meten de impact van de introductie van dit toestel op het gedrag van de fietser en andere weggebruikers in de stad. Hiervoor is een vragenlijst ter beschikking die je kan invullen met of zonder toestel in je bezit.

Visualisatie: ADEM heeft een eigen online platform. Hier vind je extra informatie over het thema, het team, mapping en events.

De ADEM-ers zijn : Alexandra Lybaert - Arnaud Coolsaet - Carina Veeckmans - Daniel Anderson - Fede Torri - Jesse Howard - Katriina Kilpi - Koen Verstringe - Lieven Blancke - Marco Stolle - Peter Baeyens - Stijn Diependaele - Thomas Vanhoestenberghe - Thymo Toeye - Wim De Bonte

Ook jij kan ADEM-er worden: Wil je meewerken aan de impactstudie? Wil je ADEM mee bekend maken? Wil je zelf een toestel maken? Of zelf workshops geven? Wil je een gelijkaardig initiatief opzetten in jouw gemeente? Dan kan je contact opnemen met de initiatiefnemers via hello@timelab.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten