dinsdag 29 november 2016

Digitale revolutie aan de Schelde

Arcade City ontstond als een alternatief ritdeelplatform voor Uber en Lyft. Ze wilden de blockchain gebruiken om het platform in handen te geven van de gebruikers zelf. Na wat initiële problemen kreeg het project onlangs een serieuze boost nadat een Ethereum development team uit ons eigenste Antwerpen erin meestapte. 

Ritdelen is nog maar het begin, het platform heeft de ambitie om de basis te worden van een nieuwe, gedecentraliseerde P2P-economie. Lees hier hun whitepaper. Voor zover ik het begrijp wil Arcade City een soort platform voor commons worden (die zij "guilds" noemen) waarop eender wie een groep kan vormen met anderen om een common te creëren en te onderhouden, daarbij ondersteund door de Arcade City infrastructuur. 

Het project begint nu snel concreet te worden. Momenteel zijn ze bezig een eigen munt uit te geven op de blockchain, de ARC (de coin sale eindigt vandaag). De eerste apps komen eraan. Hun plannen en hun vooruitgang kan je volgen via hun site en hun Youtubekanaal. Dat Youtubekanaal bevat ook achtergrond en tutorials bvb. over hoe ARC aan te kopen. 

De basisfilosofie is ontleend aan het boek Swarmwise, afkomstig uit de Zweedse Piratenpartij. Pdf hier gratis te downloaden.

NIEUW: Ondertussen deed New Commons ook dit interview met Kristien De Wachter van het Antwerpse Arcade City development team

1 opmerking:

 1. Hoewel ik dit enorm toejuich ben ik bang dat het niet gaat werken. Wel zullen we er veel van kunnen leren, dus sowieso doorgaan ;-)

  Ik heb de mannen achter blockchain Uber variant La'Zooz 2x geïnterviewd en wat hun grootste uitdaging was, is dat zij op 2 vlakken aan het pionieren zijn: op het vlak van eigenaarschap én op het vlak van executie. Dit ging (en gaat) niet goed. De oorspronkelijke founder is intussen een nieuw blockchain project begonnen (Backfeed), waarbij hij heeft besloten om 'slechts' op 1 vlak te pionieren en het eigenaarschap deel relatief traditioneel in te richten.

  Om de grote massa te bereiken moet hetgeen je doet aansluiten bij wat mensen al kennen, snappen, vertrouwen en gewoon zijn om te doen. Als je op te veel vlakken afwijkt, dan wordt het lastig....

  (hoewel ik ze het van harte gun dat ik ongelijk heb....)

  Martijn Arets, MartijnArets.com / collaborative-economy.com

  BeantwoordenVerwijderen